Saturday, 31 December 2011

Selamat Tahun Baru 2011 ollss :)


 Hari ni dah 31 Disember 2011 . Cepatnya masa berlalu . Rupanya nk masuk tahun baru dahh , Tahun 2011 :) Hurm , nk cer ckit apa yg berlaku selama tahun 2011 ney . 


  • Tahun ney 1st time Farah ikut BOMBA . Ehe ~ Farah ikut kawad kaki and kawad basah hos berhalangan perempuan ( btowl ke ni ? ) HOHO . kawad kaki x menang pape pown . Kawad hos tuw menang taw . Dpt num 2 . HIHI . Congratz Farah (ngade) !

  • Tahun ney jgak Farah sedih sbb dpt kwn yg rupanya talam dua muka . huhh :( mmg sedey arr sgt+ . Pdhal dia laa org paling Farah rapat . Semua rahsia Farah ataw probs , semua Farah cer kt dia . Tp , 1 arey tuw kwn Farah ctaw yg dia ney rupanya ckp+ belakang . Fuhh ! time tuw rasa mcm maw pengsan jerr . Cpa jgak x sdih kn , org yg kita percayai selama ney & org yg kita anggap best friend khianat kita . Nevermind , Farah dah maafkan dia . Farah doakn semoga Allah berkati dia . Biar Tuhan je balas semua perbuatan dia . Farah sebagai manusia biasa x de hak nak bg dia pembalasan . Hanya doa yg mampu Farah berikan :) 

  • Tahun ney jgak Farah kenal seseorang yg sgt kiut taw :) Ehe ~ Dia laa lelaki pertama yg sgt jaga Farah . Mmg caring sgt laa . Pape yg Farah nk buat msti sumpah dulu . Every time okeyyyhhh :D Ehe ~ Dea laa buah hati I , Johari :) 

  • Tahun ney jugak Farah digelar sebagai SPM candidates . Usaha tangga kejayaan . Farah dah usaha sebaik mungkin untuk dapat keputusan yg cemerlang . AMIN . Hope dgn keputusan SPM nanti mampu membuat mak & ayah senyum sampai telinga :D

  • Ahaha ! Nk ketawa japp :D Tahun ney ramai org cari pasal taw dgn aku . Cehh . X laa rmai cuma ada dalam 2 - 3 org . Ehe ~ Bila engt balek , adoii , malu wehh . Dah laa pmpuan . Nk cari gaduh plak ==' ehe ~ Yg penting skrg dah berubah . Jd girlish ckit .

  • Persahabatan Farah and kengkawan semakin erat . Pelbagai mslh dtg dkt group kiteorang tp lepas masing+ cer dah dpt laa solve the problem . Klaw tahun lpeas rapat , tp mmg x serapat tahun ney taw . Mmg best dpt kengkawan cm dorank . Sporting & giler+ . Yg penting dpt ketawa & sedih bersam-sama :) Lg puwn dorank ney jenis open . If kami bentang kn 1 topik mmg pelbagai idea akan mencurah-curah dari mulut dorank . Mmg full dgn kata+ semangat & contoh . Mmg syok arr :D 







HARAPAN 2012 :) 


  • Hope dpt masuk UITM . Teringin sgt nk kejar cita+ yg diimpikan selama ney . X nk jd kn cita+ 1 harapan tp maw jd kn 1 impian . Amin :) 

  • Tingkatkan ibadah & takwa kpd Allah S.W.T 

  • Semoga dipermudahkan segala urusan untuk berjaya hingga ke menara gading :) 

Etuw jerr . Thnx bca kae . Farah doakan semua success dlm hidop kae . XOXO :D 








Thursday, 29 December 2011

Ombak Rindu ♥



Entry kali ney Farah nk cer ckit pasal satu wayang yg sedang terhangat di pasaran skrg . Nk taw ape ? Jeng jeng jeng.......

Ombak Rindu

Ehe . Ney laa tajuk wayang tuw . Ombak rindu . Arey tuw Farah dah tgk kt Golden Screen Cinemas , Suria Sabah dgn Mak & Akak . Time tuw mmg pnuh pnggung dgn pakcik , makcik , atok , nenek smua g tgk filem neyh . Mmg tabek spring arr dgn filem neyh . Smpai nenek pown turun padang nk tgk sesame . And , dgr+ dorank target pecah panggung smpai 15 Juta . Woww , mmg tnggi target dorank . Hope dpt laa . Hihi . Mmg best gylerr .

Time tgk filem ney mmg sedey arr . Mengalir siot air tangki . Time tuw mmg feeling sgt laa tgk filem ney . Mak cer , kwn dia smua snggup pgey Kota Kinabalu semata-mata nk tgk filem ney . HOHO . Smngt gyler cikgu+ ney . Ehe .

Time tgh layan movie tuw , ditemani plak dgn Popcorn & Peach Tea . Popcorn dkt Suria Sabah tuw mmg sdap . Caramel dea mmg byk kna dkt corn tuw . FUHHHHHH , menjilat jari .
Hehe . Out of the topic plak . HOHO .

Btw , mcm korank smua taw , filem ney diadaptasi dari sebuah novel . Tajuk dea Ombak rindu jgak .

Ney laa novel nya . Hihi .

Actually , Farah dah bca novel nye time Form 3 . Mmg syok . Tp , time bca ney x laa feeling sgt . Hihi . Sbb x dpt tgk muka watak dlm novel ney . Bila tgk filem nya , bru laa dpt engt+ balek kisah+ sbnr dlm novel ney . 


Walaupun ada dorank ubah tp tetap jgak syok . Ehe . 


Kbaii .

Hati yg ikhlas ,


Monday, 26 December 2011

6 monthsary :)


sweet x ? ngeehee :D Love you papa .

Haii olss :)

Entry kali ney nak cer lak pasal ulangatahun hubungan kami yg ke 6 bulan . Tepat jam 12.o4 tgh mlm cik abg wish . Dia t'lmbt 4 mnit hokehh . Dea wish arr cm neyh "SELAMAT ULANGTAHUN YG KE 6 BULAN MAMA" . Awhh :) So sweet . Terharu sgt aw time tuw . Then , mata ney pown tetibe kuar air . Ehe , malu plak :D

 So , we plan dari smlm lg nk hangout sesame . 1st jd , then kmi ada gaduh ckit smlm . Then , x jd plak . Dia mrh . Lepas tuw , jam 8 lebih pg td time syok-syok aku tgh dibuai mimpi En. Kesayangan pulak call . Lepas dia call ke-6 kali baru terbangun . Hihi . Then , missed call dia balik . Then , dia call . Dia ckp pegi laa siap . Kita turun bandar kae . Time tuw mata tebeliak mcm duit 50 sen . Besar kn ? Ehihi . Then , terus pecut g bilik air . Then , rush to Ujana Kewangan .

Sampai kat uk 11.13 a.m . Kita pulak yg kena tunggu dia . Nevermind . Sbb rumah cik abg jauh lg pun dia naik bas . Yg kita ni umah dkt je mak lg hantarkan . Hihi . Special sikit . Then , 11.16 a.m baru laa nampak muka cik abg dgn baju hijau , seluar jeans , sandle & beg Digital EOS dia tuw . Ehe .


                                                  Ney dressing kami . Ehe ~ Simple jerr .

Lepas tuw , kami g jalan-jalan kt UK tuw . Manyak gile gmbr kmi capture . Ehe . Biasa laa kami ni couple yg gila capture-capture . So , x heran laa a lot picture of us .

Then , jam 12.10 cm tuw baru laa kmi lunch sesame . Ehe . Cik abg spent mamam . I plak spent mnum . Syok arr mam sesame & tgk muka cik abg yg somey sesangat nye pown . B’selera sungguh dia mkn . Hehe .

  Ney laa mknn tengahari kite org . Time ney kmi luch dkt Food Court , Ujana Kewangan .
 Mee kari tuw feveret I . Mmg sdap sgt taw . If dtg kt food court ney tak sah klaw x beli mee kari ney . Hihi .

Then , kami jln-jln lg , then capture+ . Mmg besh ar jln dgn dia ney . Ketawa+ then tgk+ brng . 

















 Sincerely ,  

The One & Only





Today , entry saya pasal mamat kt atas tu . Ehe . Nk taw sape , dia laa pengarang jantung kuw . Cehh :D
Nama dia Joe , Joe , Joe , JOHARI . hihi .


A LOT OF STORY BOUT HIM <3

Mamat dkt atas tuw banyak ajar aku erti kesabaran dalam hidup . We shared many smile and many tears ;)
Banyak rintangan and halangan yg kami tempuh selama 6 bulan kami couple . Walaupun baru 6 bulan tp , banyak sangat . Bermula dgn hubungan jarak jauh . And macam-macam lg . Biar we all je taw k . Ngehee :D


Tp , semua kami dapat tempuhi . Alhamdulillah .


Ok , now talk about him kae :)


Dia seorang yang periang . Suka sgt ketawa . Ehe . Then , ketawa dia laen dari yg laen ok . Laen sgt laa . Thats why , I suka sgt dgr dia ketawa . Buat hati ni terhibur . Mamat ni baik sangat dengan aku . Seriously , aku x penah dpt lelaki sebaik dia . Even dia ni kadang-kadang buat aku HOT tp , dia pandai handle some situation yg kadang-kadang mmg buat aku hot giler .


Dulu dia ni mmg jenis yg x pndai sgt jaga hati aku . Tp , lama-lama pastu aku ajar sikit dkt dia aku ni mcm ni & mcm ni . Then , x lama lepas tu dia serba sikit faham perangai aku yg sometimes mcm dak kecik ni . (HOHO) .


Couple dgn dia ney mmg buat aku bahagia . Dah laa tomey ( dia selalu ckp cm tuw ) . Paling I suka tgk dia ni ada lesung pipit & gigi silu . Kalau xda reject dah . Cewwahh . Biar laa kami je taw keyh bhgia cm na . Its hard to explain . Faham-faham sendiri k . Ehe .


And , dia ni lelaki yg berfikiran dgn matang . I mean , setiap keputusan yg dia buat dia akan fikir dulu sblm ckp . If ada something yg buat I keliru ataw buntu , dia org yg pertama I cari . Then , if I ada gaduh or ada mslh dgn kwn dia tmpt curhat . Dia akan bg nasihat & pokpekpokpek smpai aku menguap . Ehe .


Paling aku engt time ni ---> Time tu hujan , then aku time pulak lapar sebab malas nk turun dewan makan . Time ney aku dok hostel . Time-time hujan tuw dia sanggup belikan aku makanan dkt kedai then hntr dkt asrama aku dalam jam 11 lebih semata-mata x nk buat aku kelaparan . Awhh :( Time tuw sgt-sgt-sgt-sgt appreciate kt dia . Time tuw takut sgt dgn keadaan dia . Dah laa jln licin then dia lalu plak kt jln yg seramssss sgt tuw . Time tuw jgak , hanya doa kuw yg mengiringi perjalanan dia balek rumah . Alhamdulillah jgak dia selamat smpai . Aku puwn apa lg melantak smpai kenyang :D



Ney antara koleksi gmbr-gmbr cik abg tersayang :)


Acting cute :P


Bersemangat cik abg nk maen bowling :)
    

              Cukup laa kot entry sal mamat ney kae . Bersambung plak d entry yg laen . 

Haaaa , nk taw cm na Farah kenal dia ? Emmm , sbnr nya cinta kami ney kira mcm CINTA MUKA BUKU laa kata kn . Hihi . 

Entry selanjutnya laa kae sy cer ckit cm na kami kenal . Wait & see hokehhh :)


Sincerely ,